foto's 2020


Woendag 16 september 2020
Midweekstappen à la carte

Adinkerke - Het werd een boeiende dag met vier natuurgebieden waarbij ook interessante info te vertellen was. Ook Luc Dupon heeft zijn steentje bijgedragen bij de bunkers in de Cabourduinen. Ondertussen vernam ik dat het departement Le Nord sedert de laatste update (vandaag 16 uur) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken rood gekleurd is maw verboden gebied. We zaten op dit moment reeds in café Au Retour de la Chasse op een paar meter van de grens maar .... op vaderlands grondgebied. Foto’s Gerard Druwé, Oostduinkerke

Zonnebeke - Met twee groepen hebben we er een aangename tocht van gemaakt. Achteraf waren ze allemaal content en hebben dan nog genoten van een deugddoende pint. Enkelen hebben reeds mondeling toegezegd voor de volgende tocht. Foto’s Mieke Thierens Sint-Niklaas

Ooigem - Met 9 midweekstappers zochten wij wandelend verkoeling onder de bomen van Ooigembos. Langs de oevers van de Oudeleiearmen waaide een fris windje, maar de septemberzon zorgde voor 25 graden.
Maar zelfs in zo een droge periode wist de tochtbegeleider een modderstrook(je) te vinden. De 11 km werden op een rustig tempo afgestapt met de nodige haltes bij het natuurschoon en de historische sites van Ooigemkasteel en het Munkenhof. Met enkele genoten we achteraf en coronaproof van een frisse pint in het dorpscafé.

Wingene- Wildenburg - We zwaaiden Willly Decrop uit als tochtbegeleider en bestuurder van Midweekstappen. Hij zette zich sedert 2016 zich in voor 11 begeleidingen en 3 jaar  als bestuurder.  Na een bedankingswoord incluis applaus,  een aandenken (boek - Dwars door BelgIë, Arnout Hauben), en een afscheidspint op het einde van zijn laatste tocht in Wildenburg sloot hij zijn inzet voor Midweekstappen af. 
De tocht werd gestapt met 9 deelnemers - zeer mooi quasi autovrij parkoers ten noorden van de rijweg in en rond Bulskampveld.  Foto’s Roland Vansteeelandt Oostende

Gent - Met 8 Midweekstappers op wandel geweest langs Leie en Schelde, door het hart van Gent. Het was prachtig weer en we hebben in het stadscentrum moeten (en kunnen) weerstaan aan de verleiding van de vele terrasjes. Iedereen was tevreden, o.m. omwille van de variatie tussen natuur en stad in het traject. De afscheidspint op het ruime terras van Boer Janssens deed deugd. Foto’s Viviane Derveaux Oostende, Daniël Persyn Wervik


Woendag 15 juli 2020

Midweekstappen à la carte kon ruim 50 Midweekstappers uit hun kot lokken om in kleinere groep te gaan anderhalvemeteren.  De groepjes varieerden van zes tot twee keer tien.  Een groepje van drie mocht niet starten conform een tijdelijke richtlijn.

De enen vonden een kleinere groep aangenaam en anderen vonden dat het wat meer mocht zijn. A la carte kunnen kiezen voor namiddagtochten was ook niet mis, terwijl de hele-dag-Midweektochten dan ook weer niet vergeten werden.
Je ziet het: zeker anderhalve meter aan verschillende ideeën. Maar de teneur was dat het goed en veilig Midweekstappen was.

Binnenkort staat het augustus menu op de webstek. Je ziet wel of de richtlijnen versoepeld worden of niet. De begeleiders beslissen tegen eind deze maand.

Ondertussen kun je fotoreeksen bekijken.

Jacques Mahieu Wervik, Zandvoorde  

Daniêl Persyn Wervik, Zandvoorde 

Viviane Derveaux Oostende, Gent-Bourgoyen 

Jef Desaever Veurne, Westkust - en Gerard Druwé, Oostduinkerke.

Chris Putman Kortrijk, Avelgem en Roland Vansteelandt Oostende en Willy decrop, Kruisem - Grammene  https://www.evernote.com/l/AAzRCiDjkedBqpsKXMmdLIh2y6ZXsguWRLo


Woensdag 19 februari 2020
Nokere recreatief 19 km
Tochtbegeleiding Marie Minjauw, Wakken

Midweekstappen heeft een ster uit de hoed getoverd. De traditionele tochbegeleider kreeg een ‘ster’ toegevoegd in de voetbalkantine in Nokere. Tochtbegeleidster Marie Minjauw is de eerste Midweekstapster die met smartpone en OsmAnd een groep van ruim 80 Midweekstappers (M/V) de weg wijst en in toom houdt op al-dan-niet modderige paden in en rond Nokere.  Haar parkoerskeuze en -kennis viel in de smaak en dat leidde tot een dankapplaus na de landelijkheid, vergezichten en leuke babbels onderweg. (Roland Vansteelandt, Oostende)

Fotoreeksen van Daniël Persyn Wervik, Jef Desaever Veurne, 
Michelle Delmarle Quesnoy-sur-Deule, Johan Vereecke Gent, Gerard Druwé Oostduinkerke


Woensdag 15 januari 2020
Koekelare, Ichtegem, Houtland
Tochtbegeleiding Roland Vansteelandt, Oostende


De westflank van de koekelareberg lag languit te liggen tot over de rijweg Beerst-Wijnendale. Een windstille hagepreek van de tochtbegeleider wees op de laagten en hoogten, tot 20 km ver. Hij noemde de kleine uitsteeksels bij naam: watertoren Hooglede, Stadenberg, IJzertoren, Europacentrum Oostende … Bovenop de berg speelden wind en regen een ‘nat-of-net-niet-nat’-spelletje. 
Cafetaria de Mote bood een warm onthaal. Enkelen haakten af onder de dreiging van meer regen. 
De Keiberg was vermomd als kasseiberg. Het Fonteinpad en de Groene 62 werden historisch geduid. Voetwegels lagen op zachte hoogtelijnen. Wintervelden lagen languit te liggen in geur van afgestorven bloemkool en selder. ’t Spetterde en ’t regende en ’t droogwaaide daartussen en daarna.
Cafetaria Extra Time droogde kastdroog. Grimbergen, cola, koffie, pils en Duvel animeerden het gebabbel van Kalmthout tot Komen-ten-Brielen.  (Roland Vansteelandt, Oostende)

Fotoreeksen Johan Vereecke Gent, Michele Delmarle Quesnoy-sur-Deule